31 Aralık 2010 Cuma

55bin atama yalanı ve 2011 seçimi


                      Sayın bakanın 2011'de  :"55 bin öğretmen ataması yapılacaktır" sözlerinden sonra işin aslı yavaş yavaş şimdi belli oldu.Neden mi?
                       28 aralık 2010 günü saat 14:00'de tgrtde yayınlanan programda çıkıp:"55 bin alım kesin değil planlıyoruz "diyen kişi yine bakanın ta kendisidir.Bu yüzden öğretmen adaylarımız umutlanmak yerine 35-40 bin atamaya şimdiden razı olsunlar, tabi bu sayı bile yarına değişebilir bu sistemde(!)muhtemelen en iyi ihtimalle yapacağı 45 bin atamamnın yada 40 bin atamanın(benim beklentim bu yönde) en az 10binini seçimden önce bakanlık kullanmak isteyecektir.
                       Mevcut durumda atanacakken durumdayken atamayan binlerce öğretmen adayı ve kpss kopya skandalı nedeniyle puanı düşük gelen atanamayan adayları ve ailelerini düşününce hükümetin seçimden sonra tek atama  gibi bir hataya düşeceğini sanmıyorum.Ayrıca mağdur olan bölümler varken 86,87 puanla atamayan öğretmen adayları büyük bir ruhi bunlaım içindeyken bu mantık kime yarar?
                      Bunun dışında kimseye anlaştırmadan zorunlu hizmet sürelerini arttıran bakanlık hala sözleşmelileri kadroya geçirme sözünü de yerine getirmemekle beraber onlara yeni haklar tanıma yoluna giden böyle bu sözü yerine getiremeyeceğini de teyit etmektedir bir bakıma!Bakanın sürekli:"Biz çalışmalarımızı tamamladık sağlık bakanlığı ve diğer kurumları bekliyoruz " demesi kime ne kadar inandırıcı geliyor?
                      Son olarak şundan bahsetmek gerekirki AKİM'e atılan maillere ilginç cevaplar gelmeye başladı son günlerde orda oturan ve öğretmen adaylarımıza cevap yazan arkdaşlara değerli hocalarımıza saçmasapan eğitimle alakası olmayan ve hatta meşgul ederseniz sizi şikayet ederim gibi yollara başvuran o vatandaşlara başöğretmenlerinin  şu sözünü aktarıyorum:
Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.
(Atatürk)


              Umarım adını kazanmışlar birgün öğretmenlere gereken değeri vermeyi öğrenirler...




                                                                                                                                         
                                                                                                                                         01.01.2011
                                                                                                                                              Kutlu
                                                                                                                                              

                                                                                                                                           

0 yorum:

Yorum Gönder

 

KPSS Copyright © 2009 Flower Garden Ipietoon tarafından Tadpole's Notez i�in dizayn edildi. Çiçek resmi: eyüps Türkçe mangovlar